Árlista

Orvosi masszázs

25 perc: 6.000 Ft

50 perc: 10.000 Ft

Akupunktúrás kezelés

alkalmanként: 6.000 Ft


Szerződött egészségpénztárak:

Tempó EP

OTP EP

K&H EP

Dimenzió EP

Postás EP

Generali EP

Budai EP

AKUPUNKTÚRA

Az akupunktúra olyan terápiás módszer, amelynek során vékony tűket szúrnak a bőrfelszín bizonyos pontjaiba annak érdekében, hogy a szervezet saját öngyógyító erőit mozgósítsák, és helyreállítsák a szervezet működésének harmóniáját.

Hatékony, széleskörűen alkalmazható, egyszerű, mellékhatások nélküli módszer. Az akupunktúrás pontok a meridiánok mentén helyezkednek el, amelyek behálózzák az emberi testet, az egész szervezetet egységes egészbe kötik.

A meridiánok biztosítják a szervezet részeinek összhangját, szabályozva az egész test jó működését. Az akupunktúra stimulálja a meridiánok jó keringését. Így a szervezet képes regenerálódni, gyógyulni, a test funkciói helyreállnak.

Hogyan történik az akupunktúrás kezelés?

A kezelés a betegség jellegétől és súlyosságától függően kúraszerűen, nyugodt körülmények között történik. Átlagosan 7-15 kezelés szükséges jó eredmény eléréséhez.

Az akupunktúrás pontoknak megfelelően alkohollal fertőtlenítjük a bőr felszínét. Minden alkalommal egyszer használatos, vékony, biokompatibilis acéltűkkel történik a kezelés. A tűk kb. 30 percig maradnak az akupunktúrás pontokban.

Jó szúrási technika mellett a vékony tűk nem okoznak fájdalmat, de enyhe bizsergő, feszítő érzés jelentkezhet.

Testakupunktúra - Mozgásszervi és idegrendszeri problémák kezelésére

A mozgásszervi megbetegedések a leggyakrabban előforduló panaszok közé sorolható és a rokkantság leggyakoribb oka. Sajnos a betegek és az orvosok között elterjedt az az általános vélemény, hogy az ilyen betegségek esetén csak keveset, vagy egyáltalán semmit sem lehettenni.

Az akupunktúra elsősorban reumatológiai, ortopédiai panaszok, heveny és krónikus lágyrész reumaizmus, izom- és ínpanaszok, teniszkönyök, lumbágó, porckorongsérv (nem műtét helyett!), gerincműtétek utáni rehabilitáció, köszvény, különböző eredetű fájdalmak csillapítása, fejfájások egyes formái, Méniére szindróma, trigeminus neuralgia, ischialgia, alvászavarok, pánikbetegség, neurotikus tünetek.

Ezek azok a problémák, amivel gyakran fordulnak a páciensek egy akupunktúrás orvoshoz. Tűszúrásos módszerrel és masszázsterápiával együtt az esetek nagy részében tünetmentessé tehetőek a páciensek.

Akupunktúrás fogyasztás

A fogyókúránál a leghatékonyabb módszerekhez tartozik. Ebben az esetben az akupunktúra legfontosabb hatásai:

- étkezésnél sokkal hamarabb alakul ki a jóllakottság érzése
- jelentősen csökkenti az étvágyat / éhségérzetet
- javítja / gyorsítja az anyagcserét
- csökkenti az elvonási tüneteket: fejfájás, idegesség, gyomor panaszok, puffadást, stb.
  (szénhidrátmentes étrenddel kombinálva)
- javítja a kedélyállapotot
- kiüríti a felhalmozódott folyadékot a kötőszövetekből
- erőteljesen méregtelenít

A kezeléseket a páciens állapota és igénye szerint tartós, alig észrevehető, bőrszínű sebtapasszal leragasztott tartós tűkkel egészítjük ki. Ezek a kis tűk akár egy hétig is benne maradhatnak a fülben, fájdalommentesek, nem zavarnak a mindennapi tevékenységünkben, és az alvásban sem okoznak problémát. Ezzel a módszerrel havi 5-10% súlycsökkenést elérhető!

Akupunktúrás dohányzásleszoktatás

Az úgynevezett NADA-pontok segítségével az akupunktúra nagyon jó eredményekkel alkalmazható a függőségek (addikciók) kezelése esetén. Jelentősen csökkenti az elvonási tüneteket, így a paciens természetes úton, fokozatosan szokik le a nikotinfüggőségről.

Mikor ajánlott a fülakupunktúra?

A fülakupunktúrát világszerte sikerrel alkalmazzák elsősorban fogyókúrák kiegészítő kezeléseként és dohányzásról való leszokásnál a fizikai elvonási tünetek csökkentésére.

Ezen kívül vegetatív idegrendszeri zavarok, allergiák kezelésére és gyors fájdalomcsillapításra is kiváló gyógymód. A kezeléseket tartós, alig észrevehető, bőrszínű sebtapasszal leragasztott tartós t űkkel egészítjük ki. Ezek a kis tűk akár egy hétig is benne maradhatnak a fülben, fájdalommentesek, mindennapi tevékenységünkben nem zavarnak, és az alvásban sem okoznak problémát